El-bil lading Kyst Elektro

El-bil lading


Kontakt oss for en ett uforpliktende tilbud tilpasset ditt behov

Lade elbilen hjemme

Vi monterer elbil lading på Frøya og Hitra. Det er to måter å lade elbilen på hjemme, med hjemmeladeboks eller ved å bruke vanlig stikkontakt. Lader du med vanlig stikkontakt er det noen forholdsregler du må følge. Lading via ladeboks er en sikrere, raskere og enklere måte å lade elbilen på hjemme.

 

Lade med hjemmeladeboks

Elbilforeningen anbefaler at du installerer en hjemmeladeboks (også kalt «hjemmelader») der du lader til vanlig. Med en ladeboks vil du nemlig lade både sikrere og raskere enn hvis du lader med vanlig stikkontakt. Det er fordi ladebokser er laget spesielt for elbil.

Når vi lader fra en ladeboks bruker vi en spesiell elbilkabel som er laget for å tåle høy belastning over tid. Det finnes ladebokser med eller uten fastmontert kabel. Det er ingen fasit på hva som er best, men med en ladeboks med avtakbar kabel kan også andre elbiler bruke ladeboksen, og du kan ta med deg ladekabelen ved behov. Ladekabelen har typisk et Type 2 støpsel som passer inn i ladeboksen i den ene enden og støpsel som passer bilen i andre enden.

 

Lade med vanlig stikkontakt

Mange lader elbilen sin hjemme ved bruk av vanlig stikkontakt (også kalt Schuko).

Når du lader med vanlig med vanlig stikkontakt er det noen retningslinjer du må følge:

  • Du må ha egen kurs til elbilen
  • Maks 10 A kurs
  • Kursen må ha jordfeilbryter type B
  • Du må alltid trekke ut kabelen fra bilen før du tar ut støpselet fra stikkontakten når du har ladet ferdig
  • Monter en kurv eller en krok som kan brukes til oppheng av ladeboks og kabel når du lader, både for å avlaste vekten av ladekabelen (kontakten tåler ikke vekten) og for å unngå slitasje og skader på ladeutstyret.

Retningslinjene for lading gjelder kun der du lader til daglig. Du kan altså «nødlade» hos svigermor eller hos en venn, selv om det ikke er lagt opp til dedikert elbillading. Det er imidlertid viktig å følge med på kontakten under lading, for varmegang kan forekomme.

 

Elbilforeningen anbefaler at du installerer en hjemmelader der du lader til daglig.

Dette er en mye sikrere og raskere måte å lade elbilen din på.

• Elbil

• Hjemmelader

• Trygg lading

Hjemmelading
Teslaladere
Teslaladere